Vissza a bejegyzésekhez

Rólunk

Magyar burgonya

Oldalunkat is azért hoztuk létre, hogy megmutassuk, mennyire egészséges a krumpli, és egyszerűsége ellenére milyen sokoldalúan lehet felhasználni. A legnagyobb burgonyatermelők és nagykereskedők egyike vagyunk. Cégünk, a Haladás Mezőgazdasági Zrt. a hetvenes években termelőszövetkezetként kezdte meg működését, és a kezdetek óta a burgonya minél hatékonyabb termesztése és népszerűsítése a célunk.

 Ellenőrzött, kiváló, hazai minőség

A burgonya népszerűsítéséért és a hazai burgonyatermesztés védelmére alapítottuk meg más termelőkkel együtt 1992-ben az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanácsot. Hazánk földje, különösen az ártéri területek, kiváló táptalajt biztosít a krumpli számára. A magyar földben termett burgonya különösen egészséges, és ezen túl több ezer magyar embernek ad munkát.

Az 1992-es év mérföldkőnek számított, ám azóta hazánk átélt már egy komolyabb burgonyavészt is, ami több régióban visszavetette a termelést. Azonban az általunk is szorgalmazott termeléstechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően az ország burgonyaellátása biztosított.

Újítottunk a csomagoláson – mosva kényelmesebb

Ugyanilyen fontos áttörésnek tekintjük, hogy kezdeményezésünk sikerrel járt, és bevezetésre került a burgonyaábécé. Ez a kategorizálás egyértelművé teszi az ajánlásaink alapján, hogy melyik krumplifajtát milyen elsődleges fogyasztásra javasoljuk, így van salátaburgonya, sütni, illetve főznivaló. Az átlag vásárlónak talán fel sem tűnik, de hazánkban is több mint hatvan fajtát tartunk számon. Az elsődleges azonban a felhasználhatóság, és ezt szeretnénk megkönnyíteni.

A mi újításunk a hálós krumpli forgalmazását részben felváltó zacskós, mosott krumpli árusítása, hiszen sok otthonban már nincs spejz vagy pince, ahol mennyiségben tárolni lehetne a burgonyát. A zacskóink szelektív gyűjtés után újrahasznosíthatók.

A burgonya egészséges étel

A burgonya meglehetősen alulbecsült növény, holott ugyanolyan alapélelmiszernek számít, mint a tej vagy a kenyér. Rengeteg szénhidrátot és élelmi rostot juttathatunk be általa a szervezetünkbe, kiváló C, B1 és B6 vitamin- illetve folsav-forrás, továbbá káliumot, vasat és magnéziumot is tartalmaz. Gluténmentes, tápláló és olcsó – igazi egészséges, ezerarcú alapélelmiszer.

Találkozhat velünk a nagyobb áruházakban is

Cégünk Bács-Kiskun megyében, Dunaegyháza és környékén termel elsősorban burgonyát, hivatásunk és célkitűzésünk a burgonya, a burgonya fogyasztásának megszerettetése. Mert magyar földben termett, magyar családok által termelt burgonya való a hazai asztalokra.