Burgonya Burger
A burgonyában az is remek, hogy húsimádóknak és vegetáriánusoknak is ugyanolyan ízletes ételt készíthetünk belőle. A krumpli burger pont ilyen: a felhasznált anyagoktól függetlenül gyakorlatilag ugyanolyan finomság születik a sütés végén.
Hozzávalók:
- 0,5 kg burgonya
- ½ kg juhtúró
- 20-40 dkg liszt, attól függően, hogy mennyit vesz fel
- 10 dkg sajt reszelve
- 2 tojás
- Kávéskanálnyi élesztő
- Tetszés szerinti töltelék (zöldségkeverék, hús, túró, stb.)
A héjában megfőzött krumplit meghámozzuk, majd összetörjük és elegyítjük a túró háromnegyedével és a reszelt sajttal. Utána összekeverjük a liszttel, a tojásokkal egészben és az élesztővel, amíg lágy tésztát nem kapunk.
A tésztát kissé nyújtjuk, kör alakú formákat vágunk belőle, és két forma közé tesszük az előre elkészített tölteléket, végül az egészet megsütjük.
Alternatív megoldás az, ha a töltelékkel összekeverjük a lágy krumplis tésztát, pogácsákat formálunk belőle, és azokat sütjük meg.