Vissza a bejegyzésekhez

Burgonya Burger

2015.
Szeptember
25.

A burgonyában az is remek, hogy húsimádóknak és vegetáriánusoknak is ugyanolyan ízletes ételt készíthetünk belőle. A krumpli burger pont ilyen: a felhasznált anyagoktól függetlenül gyakorlatilag ugyanolyan finomság születik a sütés végén.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg burgonya
  • ½ kg juhtúró
  • 20-40 dkg liszt, attól függően, hogy mennyit vesz fel
  • 10 dkg sajt reszelve
  • 2 tojás
  • Kávéskanálnyi élesztő
  • Tetszés szerinti töltelék (zöldségkeverék, hús, túró, stb.)

A héjában megfőzött krumplit meghámozzuk, majd összetörjük és elegyítjük a túró háromnegyedével és a reszelt sajttal. Utána összekeverjük a liszttel, a tojásokkal egészben és az élesztővel, amíg lágy tésztát nem kapunk.

A tésztát kissé nyújtjuk, kör alakú formákat vágunk belőle, és két forma közé tesszük az előre elkészített tölteléket, végül az egészet megsütjük.

Alternatív megoldás az, ha a töltelékkel összekeverjük a lágy krumplis tésztát, pogácsákat formálunk belőle, és azokat sütjük meg.