Burgonyaleves
A burgonyaleves talán a legegyszerűbb és legtáplálóbb levesünk. Elkészítése még egy kezdő konyhatündérnek se jelenthet kihívást. Egyszerűsége ne tévesszen meg senkit, az alábbi recept is teljes értékű ételt jelent, de szabadon variálható, bővíthető a krumpli alapvetően semleges-enyhén édeskés íze miatt.
Hozzávalók:
- 40 dkg krumpli
- 4 dkg zsír,
- 4 dkg liszt,
- 1 db hagyma,
- 2 evőkanál tejföl
- só, bors, petrezselyem, ízlés szerint
A burgonyát pucolás után megfőzzük sós vízben, hogy kellőképpen puha és omlós legyen. Közben a hagymát és a petrezselymet felhasználva világos rántást készítünk.
A kész rántást a krumpli levével kissé felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd forralni kezdjük. Végül hozzáadjuk a főtt burgonyát, a tejfölt és az egészet egyben sűrű levessé főzzük.