Vissza a bejegyzésekhez

Burgonyaleves

2015.
Szeptember
25.

A burgonyaleves talán a legegyszerűbb és legtáplálóbb levesünk. Elkészítése még egy kezdő konyhatündérnek se jelenthet kihívást. Egyszerűsége ne tévesszen meg senkit, az alábbi recept is teljes értékű ételt jelent, de szabadon variálható, bővíthető a krumpli alapvetően semleges-enyhén édeskés íze miatt.

Hozzávalók:

  • 40 dkg krumpli
  • 4 dkg zsír,
  • 4 dkg liszt,
  • 1 db hagyma,
  • 2 evőkanál tejföl
  • só, bors, petrezselyem, ízlés szerint

A burgonyát pucolás után megfőzzük sós vízben, hogy kellőképpen puha és omlós legyen. Közben a hagymát és a petrezselymet felhasználva világos rántást készítünk.

A kész rántást a krumpli levével kissé felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd forralni kezdjük. Végül hozzáadjuk a főtt burgonyát, a tejfölt és az egészet egyben sűrű levessé főzzük.