Vissza a bejegyzésekhez

Húsos burgonyaszeletek négy fő részére

2015.
Szeptember
25.

A burgonya igazán sokrétűen felhasználható zöldség, és amellett, hogy laktató, még könnyedén be is szerezhető. Most egy olyan recept következik, amelyben húst is használunk a krumplival együtt, mégis olcsó, gyorsan elkészíthető étel lesz az eredménye.

Négy felnőtt esetében tizenhat „szeletet” készítsünk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg tört krumpli
  • 30 dkg szalonna vagy sült/főtt hús kis darabokra vágva
  • 10 dkg borsó
  • 1 felvert nagyobb tojás
  • ¼ csésze liszt
  • ¼ teáskanál élesztő
  • 1 kis fej fokhagyma összetörve
  • 1 evőkanál olaj
  • Só és bors visszafogottan, ízlés szerint

Elsőként tegyük egy tálba a tört krumplit, a tojást, a sütőport, a fokhagymát és a sót meg borsot. Keverjük össze alaposan, miközben hozzáadjuk a borsót és a húst/szalonnát.

Amikor elkészültünk, kezdjük melegíteni egy serpenyőben az olaj felét. Közben a krumplis egyvelegből készítsünk tenyérnyi-fél tenyérnyi lapokat, mintha tócsnit készítenénk. Lapogassuk le őket, de ne túl erősen, majd négy percig süssük az olajban, fordítsuk meg, és süssük még négy percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

A maradék olajjal pótoljuk a serpenyőben sütés közben az elhasznált olajat.

Tálaljuk ízlés szerinti savanyúsággal, salátával vagy akár önmagában is.