Vissza a bejegyzésekhez

Majonézes krumplisaláta

2016.
Január
23.

A majonézes krumplisaláta igazi „mindenvivő”. Hidegtálakhoz, állófogadásokra, de egyszerű családi étkezésekhez is ajánlott, gyorsan elkészíthető kísérő. Szilveszter idején talán a leggyakoribb saláta, mert kitűnően passzol a virslihez.

Hozzávalók:

  • ½ kg burgonya
  • 1 nagy lilahagyma
  • 5 evőkanál majonéz
  • 2 dl tejföl
  • só, esetleg bors

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. A lilahagymát pucolás után felaprítjuk.

Egy tálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, a krumplit és a hagymát, majd hűlni hagyjuk néhány órát. Hidegen tálaljuk!